Tilskudsmulighed

Danmarks Grønne Investeringsfond

Hvad kan der søges til?

I samarbejde med øvrige finansieringskilder (eksempelvis jeres bank) medfinansierer vi virksomheder og projekter inden for følgende områder:

Energioptimering
Vedvarende energi
Ressourceeffektivitet

Hvem kan søge?

Vi yder lån til alle størrelser af private virksomheder i alle brancher, til almene boligorganisationer samt til offentlige institutioner og selskaber, der ønsker at implementere grønne løsninger.

Desuden kan vi medfinansiere de leverandører, der udvikler og leverer teknologi, der understøtter den grønne omstilling.

Vi kan også indgå i samarbejde med eksempelvis net- og distributionsselskaber samt el- og gashandelsvirksomheder. Derudover kan vi samarbejde med andre kommercielle aktører – herunder bl.a. rådgivende ingeniørfirmaer, revisorer, banker samt erhvervs- og interesseorganisationer.

Beløb & betingelser

Maksimum 100 mio. kr. og minimum 2 mio. kr. Det er muligt at låne op til 60 procent af den samlede projektsum hos Danmarks Grønne Investeringsfond. Løbetiden kan være på op til 30 år.

For at få et lån fra Danmarks Grønne Investeringsfond skal to grundlæggende kriterier opfyldes.

For det første skal projektet bidrage til den grønne omstilling af samfundet. Det skal altså være muligt at måle en grøn effekt fx i form af reduceret CO2-udledning eller et reduceret energiforbrug. Læs mere om, hvordan vi måler den grønne effekt i vores årsrapport.

For det andet skal projektet være økonomisk bæredygtigt. Det vil sige, at lånet skal kunne betales tilbage med en forrentning, der matcher risikoen.

Er I leverandører af bæredygtig teknologi, skal I desuden være opmærksomme på, at vi kun finansierer teknologier, der har bevist et kommercielt potentiale.

Er I derimod udviklere af en teknologi, som stadig befinder sig i de tidligere stadier, eller har I et mindre grønt projekt, kan vi henvise til Innovationsfonden.

Cases

Rederiet Terntank har fået støtte til fire tankskibe drevet på LNG

Læs mere på udbyderens side