Tilskudsmulighed

Horizon Europe (2021-2027)

Hvad kan der søges til?

Det endelige Horizon Europe-program er endnu ikke vedtaget, men det kommer til at dække disse fem missionsområder. Horizon Europe støtter hovedsageligt forskning, men også innovationsprojekter. Danske Havne opdaterer siden løbende.

Klimatilpasning: I 2030 skal Europa være klar til at håndtere ekstremt vejr på grund af klimaforandringer. Det handler om at opskallere løsninger og opbygge modstandsdygtighed.

Kræft: I 2030 skal mere end 3 millioner flere kræftpatienter overleve – og leve længere og bedre.

Sunde have: Fornyelse af vores have og vand: I 2030 skal vi have rene vande, genskabe økosystemer og dekarbonisere den blå økonomi.

Klimaneutrale byer: I 2030 skal vi have 100 klimaneutrale byer I Europa. Missionen skal støtte og promovere 100 byer i deres systematiske transformation mod klimaneutralitet, som ”experimentation and innovation hubs”

Sund jord og fødevarer: I 2030 skal mindst 75% af Europas jorde være sunde og i stand til at levere de essentielle services, vi har brug for.

Hvem kan søge?

Alle

Beløb & betingelser

Totalt beløb på 80 milliarder euro over perioden.

Partnerskaber mellem offentlige og private parter på tværs af EU og medlemslandene og de associerede lande vil stadig være en vigtig del af rammeprogrammet. Men det nuværende antal saneres til ca. 49 nye partnerskaber, der skal lanceres i forskellige tempi i det syv-årige program

Læs mere på udbyderens side